HATAY / HASSA - Aktepe İlkokulu

Kas

Hassa İlçe Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı hekimleri tarafından okulumuz öğrencilerine "Ağız ve Diş Sağlığı Eğitimi" verilmiştir.Kendilerine teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

Ekm

İlçemiz Jandarma Trafik personelleri tarafından okulumuzda hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize trafik eğitimi verildi.Kendilerine teşekkür eder görevlerinde başarılar dileriz.

Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları

Kütüphanemizden Kareler

Mrt

İlçemiz Toplum Sağlığı Merkezi personelleri tarafından 1.Sınıf öğrencilerimize "Okul Çağı İşitme Tarama Proğramı" kapsamında İşitme Taraması yapılmıştır.

Mrt

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yılını Okulumuz Öğretmeni Erdem ÇATALKAYA´nın hazırlamış olduğu program çerçevesinde kutladık.

Mrt

Türk milletinin bağımsızlığını ifade eden İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilmesiyle "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" nün 101.yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda kutlama programı düzenlendi.

Mrt

Hatay 2021-2022 Yılı eTwinning İlçe Mentörü 23 Nisan Anaokulu  Müdürü Hacer BAYIRLI hocamız tarafından 03/03/2022 tarihinde okulumuz öğretmenlerine eTwinning hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

Hocamıza teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

Aktepe İlkokulu Müdürlüğü

Ara

Sağlık Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ulusal aşı programı kapsamında; İlkokul 1. sınıfta öğrenim gören öğrencilerimize 29/11/2019 günü Hassa  Toplum Sağlığı Merkezi Sağlık Personelleri tarafından DaBT-İPA (dörtlü karma) ve KKK (kızamık-kızamıkçık-kabakulak) aşıları yapıldı.Tüm öğrencilerimize sağlıklı,başarılı ve huzurlu yarınlar dileriz.

Kas

15 Kasım Hassa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu Konulu Resim Yarışmasında İlçemiz genelinde yapılan okullar arası resim yarışmasında 2. Olan okulumuz 4/A Sınıfı öğrencisi  Ayşe Reyyan SOYDAN İlçe merkezimizdeki kutlamalara katılarak ödülünü almıştır.

Öğrencimizi tebrik eder başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

Kas

Belediye Başkanımız sayın  Mehmet Karataş tan  Eğitim yuvalarımıza büyük ve kalıcı yatırım.  Başkanımızdan Aktepe İlkokulumuza her biri 60 m2  olan iki adet Ana sınıfı anahtar teslimi  olmak kaydıyla yapılıp Sevgili öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yapılan bu hizmet  Okul Müdürü Caner ÇOLAK   ve Okul aile birliği üyelerince  memnuniyetle karşılanmış,  Belediye Başkanımıza  Okulda düzenlenen törenle  İlçe Milli Eğitim  müdürümüz Sait BAYRAKTAR tarafından teşekkür  plaketi takdim edilmiştir.Belediye Başkanımız sayın Mehmet KARATAŞ ise törende yaptığı açıklamada; Bana göre eğitime yapılan yatırım ilçemizin  en öncelikli yatırım alanıdır.  Çünkü "Eğitime yapılan yatırım, Türkiye´nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımdır.diyerek Bütün Öğrenci ve Öğretmenlerimizden  daha fazla gayret, Daha fazla başarı beklediklerini belirterek kendilerine takdim edilen ödüle layık olmaya çalışacaklarını belirtmişlerdir. Okul Yönetimi olarak bizlerde kendilerine çok teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.

10 Kasım 09:05

Atatürk'ün sağlık durumu 1937 yılından itibaren bozulmaya başladı. Kendisine 1938 yılı başlarında siroz teşhisi konuldu. Avrupa'dan doktorlar getirildi. Türk ve yabancı doktorların tedavileri sonuç vermedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayatını kaybetti. Cenazesi büyük bir törenle Ankara'ya uğurlandı ve Atatürk 21 Kasım 1938 günü Ankara'da yapılan büyük bir törenle Ankara Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. Bundan 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'deki ebedi istirahatgahında toprağa verildi.10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğmuştur. O'nun ani ve apansız ayrılışı bütün Türk halklarını da derinden etkilemiş, dünya üzerinde geniş bir yankı uyandırmıştır.

Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur.

Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri yanında büyük bir komutandır aynı zamanda. Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur.

Kas

Okulumuz Anasınıfı Öğretmeni Fatma Gül KORKMAZ'ın hazırlamış olduğu proğram çerçevesinde Kızılay Haftasını etkinliklerle kutladık.

Her yıl, 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasını Kızılay Haftası olarak kutlarız. Kızılay, ülkemizdeki yüzlerce yardım kurumundan sadece birisidir. Ülkemizde kurulan ilk dernek, 1868 yılında yaralı askerlere yardım amacıyla kuruldu. Bu dernek, 1877 yılında Hilal-i Ahmer adını aldı, Hilal-i Ahmer, kırmızı ay anlamına gelmektedir. Cumhuriyet döneminde derneğin adı, Atatürk tarafından anlamına uygun biçimde, Kızılay olarak değiştirildi.

Kızılay Derneği; savaş, deprem, sel baskını, yangın ve salgın hastalık gibi felakete uğrayanlara, çadır, battaniye, yiyecek ve giyecek gibi yardımlar yapar. Bu felaketlerde yaralananlar için geçici hastaneler kurar. Kızılay´ın açtığı aşevlerinde, yoksul, kimsesiz ve düşkün yurttaşlara yiyecek ve içecek dağıtılır. Kızılay´ın yurt genelinde büyük depoları vardır. Felaket anında, en hızlı biçimde felaket yerine ulaşır. Kızılay, sadece yurt içinde değil, yurt dışındaki felaketzedelere de yardım eder.

Kas

29 Ekim Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96.Yılını Coşku ile kutladık.Törenin hazırlanmasında emeği geçen okulumuz sınıf öğretmeni Cihat SEMERCİ'ye teşekkür ederiz.